кадър Топло време можем да очакваме до края на октомври. 3

...
кадър Топло време можем да очакваме до края на октомври. 3
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Зимата ще е с идея по-хладна от миналата, но като цяло ще е топла

кадър 

Топло време можем да чакаме до края на октомври. 3 до 5 градуса е стоплянето над нормата, което е съществено откъм цифри. За преваляванията прогнозата се реализира за Западна България. Валежите, паднали в бент. " Камчия ", ще дадат опция равнището му да се задържи. Това сподели за   климатологът проф. Георги Рачев.

Според него към този момент няма проблем с водоподаването, а този язовир зарежда всички селища по морето до Черноморец.

Климатологът предвижда, че ноември се обрисува да е по-топъл с към 1 градус, а преваляванията ще са по-малко от естественото.

" Зимата ще е с една концепция по-хладна от предходната година, която беше доста топла. Тоест ще е по-топла от предходните години. Ще бъде снежна и бяла във високата планина, над 1500 метра. Ще се редуват сняг, дъжд, киша, тиня. Не е чудно, в случай че се задържат 4-5 дни снежна завивка ", добави проф. Рачев. 

Той е на мнение, че едвам дълготрайните прогнози към март давали късмет за повече превалявания. Съществува и опция за формиране на мъгли. А замърсителите работили върху горните дихателни пътища и прониквали по-лесно.

" В планината или парка е хиляди пъти по-безопасно в сравнение с дискотеката - що се касае до заразяване с ковид. Слънцето ще бъде във високата планина и по-възможност отивайте там. Планината е здраве ", сподели климатологът.

Денят става все по-малък, по тази причина трябвало да използваме слънцето при всяка опция.

" Относно зимните резервации - може занапред да се вършат такива и в случай че нещо се случи, организациите имат подготвеност да връщат пари. Всяването на боязън е неприемливо, връща ме в едни други години ", уточни още събеседникът. 

Първият снеговалеж, съгласно американския модел, се очаквал към 2 ноември, а към 8 декември ще има опция и за ски.

Проф. Рачев добави, че би трябвало да живеем в естетика с природата, тъй като сме част от нея.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР